πως το μάρκετινγκ ανήθικου τύπου σε απομακρύνει από το fitness

Επ4. Πως το ανήθικο Marketing σε απομακρύνει από το Fitness

Άκουσε το

Πως το marketing σε απομακρύνει από το fitness; Τι είναι το καλό και τι το κακό μάρκετινγκ; Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την παγίδα και πως θα τα ξεχωρίσεις για να έχεις μια υγιή προπονητική ζωή, επιτυχία στον στόχο σου και καλή νοοτροπία;

Το κακό μάρκετινγκ προωθεί μη ρεαλιστικά και μη διατηρήσιμα body standards. Δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας και αναγκών και βάζει σαν προτεραιότητα την εικόνα και όχι την υγεία. Όλα γίνονται με “όμορφο” τρόπο και όλα ακούγονται sexy στον τελικό καταναλωτή.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα σε πολύ διαταραγμένη άποψη γύρω από την προπόνηση, την διατροφή και την υγεία δημιουργώντας μακροπρόθεσμα μια πολύ αρνητική εικόνα για τον εαυτό μας ή για το fitness αυτό καθ’ αυτό.

Από την άλλη, το καλό marketing βασίζεται στην ειλικρίνεια – διαφάνεια, την επιστημονική έρευνα και την βιωσιμότητα γύρω από την γυμναστική, την διατροφή και το mindset. Δεν δημιουργεί ανάγκες, αλλά σε αφήνει να   ανακαλύψεις τις δικές σου και σου προτείνει υγιείς τρόπους για να τις πετύχεις.

Για να αποφύγεις να πέσεις θύμα του κακού μάρκετινγκ, χρειάζεται υπομονή, εκπαίδευση και κριτική σκέψη. Διεκδίκησε λοιπόν την πρόσβαση σου σε έγκυρες και ηθικές πηγές πληροφόρησης και αξιολόγησε με λογική ότι παρουσιάζεται μπροστά σου. Με λίγα λόγια, μην καταναλώνεις το περιεχόμενο, αξιολόγησε το.

Το fitness είναι χαρά, είναι παιχνίδι και είναι ωραίο να το παίξεις όχι σαν το tug toner αλλά σαν παιδί που εξερευνάει. Εστίασε στην προσωπική σου βελτίωση και στην ψυχική σου υγεία και όχι στην άποψη των άλλων ή στην σύγκριση του εαυτού σου με τα beauty standards.

Άρης Αποστολίδης, online γυμναστής, Online γυμναστική
Άρης Αποστολίδης
Online Personal Trainer

Βοηθάω να νιώθεις, να δείχνεις και να κινείσαι καλύτερα από ποτέ. Παρέχω συμβουλές γυμναστικής και δημιουργώ προγράμματα που εστιάζουν στον τρόπο ζωής σου.

Προπόνηση

Διατροφή

Υπηρεσίες